EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

+22 млн. лв. за БЦЖ ваксина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+22 млн. лв. за БЦЖ ваксина

mail11:11 | 09.12.2020прегледи 956 коментарикоментари 0


22 280 000 лв. отпуска правителството на БУЛ БИО за инвестиционните проекти, които разработва дружеството. Проектите включват изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

„Средствата ще отидат по тези направления в БУЛ БИО, за да знаят българите, че сме инвестирали в създаването на ваксини. България произвежда не само ваксини, но и антитоксични серуми и всичко останало за огромен брой държави по света“, отбеляза по време на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов. 

В хода на заседанието министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва актуалната обстановка в страната във връзка с пандемията. Той отбеляза, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани пациенти – само за една седмица - 16 028 души. „Това е един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно“, заяви здравният министър. Костадин Ангелов посочи още, че изпълнението на плана за ваксинация върви по график и се изготвят списъците за имунизации на групите, работещи на първа линия с COVID-19. Министърът очаква първите доставки на ваксина у нас да са в началото на месец януари 2021 г. 

Одобрен е допълнителен трансфер по бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 г.

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 г. в размер на 61 015 900 лв.

Предложението за одобряване на допълнителен трансфер е във връзка с прогнозирано неизпълнение на приходите по бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 г. и необходимостта от финансиране на утвърдените разходи за 2020 г.

С одобряването на допълнителен трансфер от централния бюджет по бюджета на Националната здравноосигурителна каса в размер на 61 015 900 лв. ще бъде компенсирано неизпълнението на приходите по бюджета на НЗОК за 2020 г. след използване на възможността за финансиране на разходите с наличности по сметката на НЗОК, с което ще се осигури разплащането на медицински дейности в рамките на утвърдените разходи по бюджета на НЗОК за 2020 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg