EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

200 млн. лв. от новата ПРСР за биопроизводители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 млн. лв. от новата ПРСР за биопроизводители

mail09:30 | 19.12.2014прегледи 908 коментарикоментари 0


Представители на изпълнителната власт, производители от различни браншове и на медиите подписаха  коледен пакт за сътрудничество в рамките на инициативата "Да" на българското", част от Българската Коледа. Форумът се организира вече втора година и основната му идея е да гарантира производството на качествена българска продукция, защитата и стимулиране на потреблението, като гаранция за растежа на икономиката ни.

„В новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година е предвиден бюджет по мярката за биологично земеделие над 200 млн. лв. Производителите ще имат своя собствена мярка и бюджет за подпомагане по нея”, каза министърът на земеделието и храните Дисислава Танева по време на осмото поредно издание „Коледата безопасна”. Тя допълни още, че обхватът на мярката се предвижда да бъде разширен и освен досега подпомаганите сектори биологично растениевъдство и пчеларство, да се включат и животновъди, които прилагат методите на биологичното земеделие в техните стопанства.

По подмярка „Биологично земеделие“, част от мярка 214 „Агроекологични плащания” на ПРСР за 2007-2013 година, са изплатени финансови средства в размер на над 23 млн. лева. Одобрени за подпомагане са общо над 9 500 ха. за биологично растениевъдство и над 153 000 пчелни семейства за биологично пчеларство, стана ясно на срещата.

Министър Танева посочи, че до момента нямаме регистрирани нарушения при производството и предлагането на биологични продукти на пазара. Тя уточни, че на интернет страницата на Министерството е публикуван, както списък на биологичните производители, така е създаден и се поддържа и регистър на контролиращи производството лица.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg