EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

120 круизни кораба в Русе през годината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120 круизни кораба в Русе през годината

mail18:01 | 26.05.2017прегледи 2112 коментарикоментари 0


В разгара на круизния туризъм по река Дунав, от русенската компания „Дунав турс“ АД подготвят изненада за своите туристи. В четвъртък в Русе акостира обновеният кораб „Елегант Лейди“, посрещнат от градския духов оркестър. Специално обедно меню за пасажерите включва шопска салата, пълнени чушки и баница.

„Успяхме да реновираме кораба според последните изисквания на круизния пазар. В холандската корабостроителница Ден Брейн поставиха френски прозорци на горната палуба, а всички останали кабини са с изцяло нова визия и обзавеждане. Инвестицията е голяма, но си заслужава, защото туристите вече искат освен добро обслужване и лукс. Работим с немския туроператур Плантурс&Партнер ГмбХ, който чартира кораба и оттам дадоха много висока оценка на това, което сме направили. Факт е, че „Елегант Лейди“ е с най-голяма заетост и с най-дълъга продължителност на навигационния сезон. Освен обичайната заетост от края на месец март до началото на месец ноември, маркетинговият отдел на компанията е договорил допълнителни четирсет и един дни от края на ноември до началото на януари 2018 година“, каза Катя Стоянова- главен изпълнителен директор на „Дунав турс“ АД.

И през този сезон сред гостите на корабите, спиращи на пристанището в град Русе, се наблюдава голямо търсене на екскурзиите на брега. Остават традиционните пътувания до Иваново, Велико Търново, Белоградчик, и обиколка на град Русе, е разработена нова програма за града ни. За да усетят атмосферата в Русе, освен по централната част, пасажерите ще бъдат разходени и в някои типични за града ни малки улички. Сто и двайсет кораба ще бъдат посрещнати на понтона на компанията тази година. Туристите ще бъдат от Германия и Англия.


Дунав Турс АД е единственият български корабособственик, който осъществява европейски речен круизен туризъм.

Дружеството е наследник на създадения през 1948 година “Балкантурист”. През месец октомври 1978 става част от ТК “Интерхотели”, който експлоатира най-високо категоризираните хотелски комплекси и туристически обекти в страната.

Дружеството се преименова на “Дунав Турс” АД през 1991 година. От месец август 1999 дружеството е приватизирано, като основни акционери са “Индустриален Холдинг България” АД и “Юнионгруп” АД и от месец май 2012 единствен акционер с над 96% от акциите е “Юнионгруп” АД.

Източник и снимка: Дунав Турс


Тагове: Русе, круизи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg