EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 храни против стрес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 храни против стрес

mail17:33 | 07.10.2015прегледи 3453 коментарикоментари 0


Десет храни могат да помогнат за намаляването или преодоляването на стреса в ежедневието. Ето кои са те:

1. Бадеми - богати на витамин B2, витамин Е, магнезий и цинк. Витамините от група B и магнезият са основния компонент в производството на хормона серотонин, който помага за регулиране на настроението и намалява стреса.

2. Риба - повечето риби са богати на B, и най-вече B6 и B12, които са едни от най-мощните лекове за намаляване на стреса.

3. Броколи –съдържат фолиева  киселина, която също е от семейството на витамини B. Фолиeвата киселина помага за намаляването на стреса, тревогата, паниката и дори депресията.

4. Пълнозърнеста паста или ориз- усвояват се по-бавно от организма, създавайки чувство за пълнота по-дълго време, което ни прави по-щастливи, за по-дълъг период от време.

5. Суши- богато на магнезий, пантотенова киселина (витамин В5) и витамин B2 (рибофлавин). Пантотеновата киселина е от ключово значение, тъй като спомага за здравето на надбъбречната жлеза, която играе важна роля при контрола на стреса.

6. Мляко- съдържа антиоксиданти, които помагат за разграждане на радикалите, виновни за стреса.

7. Пъпеш и извара- източник на витамин С, на витамини B2 и B12.

8. Телешко–съдържа желязо, витамин B и цинк, но и не дотолкова здравословни наситени мазнини, което повишава риска от сърдечни и други заболявания. За да избегнете този проблем изберете парчето месо с възможно най-малко мазнини.

9. Обогатени зърнени закуски- зърнените закуски са обогатени с цял куп полезни витамини и минерали, така може да си набавите накуп отличниците в борбата със стреса – витамини В и С, фолиева киселина, фибри.

10. Боровинки – пълни са с витамин C и антиоксиданти, нискокалорични са, тъй че те няма да ви натрупат излишни нежелани килограми. Добър източник са на фибри, които могат да облекчат спазми, които се появяват често по време на стреса./Активни потребители

 


Тагове: храна, здраве
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg