EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

1 млн.туркини напуснали работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн.туркини напуснали работа

mail13:35 | 29.09.2017прегледи 9313 коментарикоментари 0


Един милион жени в Турция са напуснали работата си в период от 2010-2015 г. в резултат на задълженията, свързани с грижите за децата. Други  112 000  са напуснали работата си, за да се грижат за възрастните хора, според проучване на Турската конфедерация на предприемачество и бизнес (TÜRKONFED), цинирано от Hürriyet Daily News.

1.2 милиона жени са напуснали работата си по искане на съпрузите си през 2007 г., което е спаднало до 588 000 през 2015 г.

"Действието по детската градина е важно, но в случай на бързо установяване в застрахователната система за полагане на грижи, можем да приберем 500 000 жени на първо място, като освен това привлечем 1,1 млн. Жени на работа, които са се оттеглили от работната сила , Каза Таркан Кадьоглу, председател на бизнес групата.

Турската трудова система трябва да бъде реформирана така, че да създаде повече пространство за жените да продължат професионалния си живот и да изпълняват полагащите им се отговорности в личния си живот, каза Таркан Кадьоглу, председател на бизнес групата, направила проучването.

"Системите за социална сигурност, финансиращи децата, хората с увреждания и грижите на възрастните хора   трябва ефективно да се използват за подобряване на ситуацията. Тази система ще облекчи достъпа на жените до работната сила и ще намали равнището на безработица, като допринесе за растежа на работните места ", каза още той.

Таркан Кадьоглу  отбелязва още, че недостатъчният брой на детските градини, високите разходи и липсата на доверие в качеството на услугите, за разлика от високото търсене на услуги за корпоративни грижи от страна на семействата създават допълнителни бреме за майките.

 


Тагове: работа, туркини
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg