EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин ще телефонира на Ердоган

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин ще телефонира на Ердоган

mail06:30 | 29.06.2016прегледи 682 коментарикоментари 0


Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в сряда ще проведат телефонен разговор по инициатива на Москва, предаде ТАСС.
„Утре, по инициатива на руската страна, ще се състои телефонен разговор на президента Путин и президента Ердоган“, съобщи Дмитрий Песков, говорител на руския държавен глава. Песков допълни, че разговорът ще се проведе ориентировъчно по обед.

Ердоган се извини на руския лидер Владимир Путин заради случая със сваления миналата година руски бомбардировач Су-24, обяви в понеделник Кремъл, предадоха световните агенции. Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви по-късно,че Анкара е готова да изплати обезщетение на Москва за свалянето на руския бомбардировач Су-24. Извинението на Ердоган открива пътя за вдигане на икономическите санкции, наложени от Москва, посочва Ройтерс.
"Искам още веднъж да изразя моето съчувствие и дълбоки съболезнования на семейството на руския пилот, който загина, и заявявам: "Съжалявам", цитира Кремъл думите на Ердоган. "От все сърце споделям тяхната болка", добавя той.


Тагове: Путин, Ердоган
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg