EUR 1.9558
USD 1.7998
CHF 1.8525
GBP 2.2336
CNY 2.5497
you tube
mobile version

По-голяма бюджетна свобода в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-голяма бюджетна свобода в Гърция

mail15:29 | 19.03.2020прегледи 10132 коментарикоментари 0


Гърция няма да бъде задължена да постигне договорения първичен бюджетен излишък от 3,5 процента тази година, съобщи гръцкият финансов министър Христос Стайкурас след телеконферентното заседание на министрите на финансите от еврозоната, посветено на последствията от кризата с новия коронавирус, предаде агенция АНА-МПА.

Според Стайкурас решенията на еврогрупата напълно отговарят на гръцките позиции и приоритети. Председателят на еврогрупата Марио Сентено е заявил в отговор на въпрос за финансовите ограничения към Гърция, че по отношение на страната ще бъде използвана напълно цялата гъвкавост, която се предоставя на останалите страни членки, предава БТА. 

В този контекст гръцкият финансов министър уточни, че тази година няма да е в сила ангажиментът за постигане на първичен бюджетен излишък от 3,5 процента, който беше договорен при излизането на Гърция от спасителните програми през 2018 г. Също така разходите, които се правят за преодоляване на последствията от новия коронавирус, ще бъдат изключени от общия финансов резултат. Еврогрупата е признала и необходимостта в изключенията да бъдат включени и увеличените напоследък разходи за посрещане на проблема с миграцията.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg