EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Най-голямото тържище отново работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-голямото тържище отново работи

mail18:40 | 26.05.2020прегледи 210 коментарикоментари 0


Най-голямото тържище на открито в България също заработи. След два месеца и половина Димитровградският пазар посрещна първите си клиенти. Десетки охранители и полицаи следят за потока от клиенти на пазара в Димитровград. А всички маси задължително имат инструкции. Почти на всеки клиент се дезинфекцира ръцете, сложени са табелки.

"Инструкциите са всеки, който е вътре в павилиона си, да има маска и дезинфектант. И тези, които влизат в масата, да не са повече от двама човека", обясни управителят на пазара Ангел Колев.

На пазара има над 2000 маси, на които работят над 4000 души. Част от тях са пратени на борсата, други се върнаха с надежда да възстановят бизнеса. А клиенти още в първите часове не липсват. Част от тях дошли да заредят стока. Не липсват и клиентите на дребно.

Въпреки дългата почивка, засега цените не са повишени. За периода, в който не са работили, търговците няма да плащат наем. Пазарът работи тестово. От това как се спазват мерките, зависи как ще продължи работата му следващата седмица.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg