EUR 1.9558
USD 1.7194
CHF 1.8294
GBP 2.1545
CNY 2.4508
you tube
mobile version

МОН: Създава се е-платформа за е-уроци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОН: Създава се е-платформа за е-уроци

mail17:40 | 15.09.2019прегледи 474 коментарикоментари 0


Всички училища вече имат Wi-Fi мрежи, в следващите 2 години предстои да бъде създадена електронна платформа със споделени (безплатни) електронни уроци. Това съобщиха от образователното министерство. Ще се плаща на учителите да създават електронни уроци.

Ще се инвестира в електронно оборудване на класните стаи. Приоритет ще са кабинетите по математика и природни науки.

Министерството на образованието ще финансира всички училища, които искат да ползват електронни дневници. За специализирания софтуер МОН е заложило близо 2 млн. лв. по националната програма “Информационни и комуникационни технологии”. До 3 септември училищата трябваше да изберат доставчик на услугата.

Електронните дневници трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време за оценки, отсъствия и др. Според директори, които вече ползват електронен дневник, това е невероятно удобство както за учителите, така и за родителите.

До няколко месеца ще е готово очакваното мобилно приложение на платформата с видеоуроци “Уча.се”, съобщи създателят й Дарин Маджаров. Сайтът създава нови видеоуроци по всички предмети от всички класове, адаптирани по новите учебни програми. Качват също съдържание и за детските градини. Продължават и с обучението на учители.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg