EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Млади IT предприемачи на конкурс в Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Млади IT предприемачи на конкурс в Ню Йорк

mail16:10 | 22.10.2014прегледи 938 коментарикоментари 0


Млади български предприемачи в информационните технологии, които са на възраст между 18 и 30 години, могат да участват с проекти в конкурс на Международният съюз по далекосъобщения и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк. Състезанието е част от инициатива на съюза за подкрепа на млади иноватори, която се провежда от 2011 г.

Целта на конкурса е да се намерят най-добрите идеи за нови предприятия и иновации, свързани с използването на интернет за подобряване на живота на хората по целия свят. Проектите трябва да са свързани с областите икономика, селско стопанство, управление на водните ресурси, транспорт, прогнозиране на евентуални вирусни огнища или болести.

В конкурса могат да участват младежи от всички 193 страни-членки на Международния съюз по далекосъобщения. Победителите ще бъдат поканени на Световното телеком изложение 2014, който ще се проведе в Доха през декември тази година. Там те ще могат да споделят своите иновативни идеи и ще могат да вземат участие в семинари по предприемачески умения.

Наградният фонд е под формата на финансиране на идеи и ще бъде разпределен за създаването и разрастването на стартиращи фирми. Идеи ще се приемат до 3 ноември 2014 г.

Кандидатите могат да получат повече информация на следните уеб адреси:
https://ideas.itu.int
http://telecomworld.itu.int/take-Dart/innovate/

България се присъединява към Международния съюз по далекосъобщения през 1880 г. Страната ни активно участва в дейността на организацията и популяризира инициативите й, сред които е и конкурсът за иновативни предприемачи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg