EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Криза с горивата във Франция, 20 л на кола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Криза с горивата във Франция, 20 л на кола

mail06:25 | 25.05.2016прегледи 1120 коментарикоментари 0


Във Франция вече има криза за горива, в някои градове имаше бой за гориво, според ББС. Бензиностанции въведоха дажби по 20 литра на клиент.

Френското правителство все още призовава обществото да не се паникьосва, но във вторник кризата с горивата изглежда се задълбочава, съобщава The Local. В понеделник през нощта транспортният министър каза, че близо 2400 бензиностанции от 12 000 в страната са или останали без гориво, или им е останало много малко. Това е увеличение с близо 1000 спрямо понеделник сутринта, когато само 1500 бензиностанции, главно в северните и западни части на Франция, бяха останали празни.
В понеделник имаше огромни опашни пред бензиностанциите в и около Париж, докато 13% от бензиностанциите на югозапад им свършиха горивата. Недостигът е предизвикан от комбинацията от блокирането на петролни рафинерии и депа за горива от синдиката CGT и паника сред шофьорите, зареждащи догоре резервоарите си от страх от недостиг.

Френската полиция е използвала сила при разблокирането на две от осемте блокирани петролни рафинерии в Южна и Централна Франция, предаде ТАСС, позовавайки се на вътрешното министерство на страната. Но протестната стачка, в резултат на протестите срещу започнатите от правителството реформи в заетостта, продължава.
„Аз разбирам исканията на стачкуващите. Но е недопустимо протестите да парализират икономиката на страната“, каза президентът Франсоа Оланд.
На свой ред премиерът Манюел Валс директно обвини френските синдикати, че с действията си те „вземат за заложници обикновените французи“.

Работници от петролния сектор във Франция започнаха стачка, която блокира работата на седем петролни рафинерии и 850 бензиностанции. Някои от бензиностанциите не предлагат въобще гориво. Стачката е част от общите протести, организирани от синдикатите, срещу приетата от правителството трудова реформа.

 

 

 

 


Тагове: горива, Франция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153