EUR 1.9558
USD 1.6582
CHF 1.6722
GBP 2.1881
CNY 2.4998
you tube
mobile version

Закуска с джинджифил, обяд с бергамота!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закуска с джинджифил, обяд с бергамота!

mail07:30 | 26.03.2013прегледи 528 коментарикоментари 0


Аромакулинарията не само подобрява качеството на храната, но влияе и на настроението. Това ще демонстрират участници в работилните "Сготви си здраве" по време на „Фудтех 2013“ от 3 до 6 април в Международен панаир Пловдив. Здравословното хранене е акцентът на изложението тази година.
За първи път посетителите ще видят на живо как се приготвят менюта, помагащи да бъдем в добра форма. Аромаработилниците са посветени на различни теми от ежедневието.
Закуска с етерични масла от розмарин, лавандула, джинджифил, какао и карамфил дава оптимистично начало на деня. Бергамота и лимонената трева обогатяват обяда, а масло от анасон ободрява следобед. Релаксиращата вечеря е с лайм и джинджифил. Това разкрива темата „Обикновен работен ден, но ековкусен“ на 3 април.

4 април е посветен на темата „Важен ден, но ековкусен“. Добре е той да започне с добавка на тонка и бергамот, който тонизира, съветват експертите от „Еко Кпоинт“, които ще представят най-новата мода в кухнята. Стимулиращата ума следобедна закуска съдържа масло от лайм, а босилекът прави вечерята изтънчена. По време на отдих най-подходящи са закуската за самочувствие с масла от роза, анасон и ванилия, обядът, наситен с лавандула и мента, които предразполагат към приятни разговори, и вечерята за отпускане с розмарин. Такова меню е подготвено за демонстрациите на 5 април на тема „Ден за мен“.
Участниците в "Сготви си здраве" ще сътворят ястия и сладкиши от чисти местни и биологични продукти, за да представят достъпни и лесни варианти на домашно здравословно меню. На 3 април ще приготвят масло с дървени уреди и баница със заешко месо, на 4 април - "пликета" (баница с булгур и яйца) и хляб от див квас, на 5 април - гюзлеми.
Кулинарни уъркшопове ще има и за деца на възраст от 4 до 12 години. Те ще научат как се създават сурови сладки изкушения на 3 април и отново – на 5 април, когато са включени и демонстрации за домашни веган ястия за деца и изработване на сурови биобонбони он рожков. Целодневна детска работилница "Домашната храна за училище - вкусна кутийка с емоции за споделяне" е планирана за 6 април. Тайните на правилното хранене ще разкрият известни имена в тази област: виртуозът на постната кухня Ваня Иванова (Ванилка), Женя и Митко Стаменови от „Биостайл“, експертите по сурвоядство Мария Обретенова (Мер) и по вегетарианство Миглена Божикова.
За специалисти и любители кулинари са семинарите „Въведение в биодинамичното земеделие: точното време или как да планираме лунния календар” и "Билките в аптечката, кухнята и детската стая" на 6 април.
Работилниците „Сготви си здраве“ са съвместна инициатива на Сдружение „Устойчиво общество”, сайта „Органично.ком“ и Международен панаир Пловдив, който организира изложението на хранително-вкусовата промишленост „Фудтех“.
И тази година форумът ще се проведе паралелно с Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Така се събират представители на сектори с общи маркетингови интереси - хранителната и винарската индустрия, туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

 


Тагове: закуска, обяд
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg