EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Едномилионният пътник кацна на летище Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Едномилионният пътник кацна на летище Варна

mail07:25 | 25.08.2014прегледи 1417 коментарикоментари 1


Летище Варна посрещна милионния си пътник за тази година. Това е германката Верена Елзенбергер от Мюнхен, която пристигна със съпруга си Томас и двете им деца - Лука и Марко. Семейството е за втори път на почивка в България, съобщи коресепондентът на БНР в морския град.

Димитър Костадинов - директор на аеропорта и Алета фон Масенбах - изпълнителен директор в компанията "Фрапорт туинстар" посрещнаха семейството с цветя и подаръци, както и с куфар с надпис "Едномилионен пътник". Верена Елзенбергер каза, че за втори път ще почиват в Обзор и призова сънародниците си да дойдат в България.

Към момента сезонът на летище "Варна" върви добре и има ръст на трафика от близо 6 процента спрямо миналата година. Това съобщи Димитър Костадинов, цитиран от БТА. Той коментира, че през тази година най-голям ръст има на туристите от Германия - близо 12 на сто. За съжаление фалитите на руски туроператори се отрази и имаме близо 9 процента спад на туристите от Русия, каза още Костадинов. Той обаче уточни, че независимо от спада, руснаците остават най-голямата група пътници на летището. По думите на директора пътниците от Тел Авив са с близо 20 000 повече спрямо миналата година. Увеличение се отчита и при туристите от Норвегия. Пътниците от Украйна са в границите от миналата година, каза още Костадинов. Направените инвестиции на летище "Варна" през тази година са 2 милиона евро, съобщи директорът на варненския аеропорт.
 


 
Коментари
 
Дракон Драго - 22-08-2014 г. 16:46:44

Ехеее, то голямо посрещане, голямо чудо. Така, така, да покажем и ние нещо хубаво на чужденците!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg