EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Димитър Костов предложен за ръководител „Банков надзор” на БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Димитър Костов предложен за ръководител „Банков надзор” на БНБ

mail17:40 | 29.01.2015прегледи 1251 коментарикоментари 0


Управителят на БНБ Иван Искров е предложил на Народното събрание да избере Димитър Костов за подуправител на Българската народна банка, ръководител на управление „Банков надзор”, съобщи банката.
Предложението се прави във връзка с освобождаването на Цветан Гунев от длъжността подуправител на Българската народна банка, ръководител на управление „Банков надзор“ с решение на Народното събрание от 21.01.2015 г.
Димитър Костов е бил подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“, от 11 юни 2005 г. до 11 юни 2011 г. С решение на Народното събрание от 2011 г. той е избран за подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“.След излизането на Цветан Гунев в отпуск от средата на юни 2014 г. Димитър Костов, успоредно с изпълнение на своите задължения на ръководител на управление „Банково“, осъществява и оперативното наблюдение, контрол и координация на дейността на управление „Банков надзор“.
Димитър Костов е добре познат и уважаван професионалист не само от банковата и професионална общност в нашата страна, но и от Европейската система от централни банки (ЕСЦБ) и международните финансови институции, където е алтернативен гуверньор за България (институциите от групата на Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие), отбелязва Иван Искров в предложението си. През близо десетгодишния период на работата си в БНБ г-н Костов успя професионално, безконфликтно и с високо чувство за отговорност да затвърди не само моето и на колегите си от БНБ, а и на българската професионална общност доверие като подуправител на банката, но и успя да защити интересите и имиджа на страната в редица международни институции в качеството си на заместник-управител за България, посочва още в мотивите си Иван Искров.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg