EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Венецуела: Кока Кола спря работа, няма захар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Венецуела: Кока Кола спря работа, няма захар

mail16:35 | 26.05.2016прегледи 861 коментарикоментари 0


Компанията „Кока-Кола“ ще прекрати производството си във Венецуела. Причината за това е недостигът на продукти в страната, предаде Bloomberg.
„Доставчиците на захар във Венецуела ни уведомиха, че временно прекратяват своята дейност“, заяви прес-секретарят на „Кока-Кола“ Кери Тасър. Тя подчерта, че ръководството на компанията води преговори с доставчиците и с властите на Венецуела, за да се намери изход от наложилото се положение. По-рано по подобни причини своята дейност във Венецуела преустановиха и американските компании „Крафт Хайнц“ и „Клорокс“.
Освен това търговските центрове във венецуелската столица Каракас взеха решение да преминат към съкратено работно време в рамките на четири часа дневно. Собствениците са били принудени да предприемат тази стъпка, за да се съобразят с правителствената директива за икономия на електроенергия, съобщава BBC. Властите предупреждават, че заради климатичния феномен Ел Ниньо нивото на вода във водноелектрическите централи е достигнала критични нива. Те призоваха гражданите да пестят електроенергията; от януари насам има и режим на водоснабдяването.
Очаква се намаляването на работното време на магазините да доведе до масови уволнения, тъй като в търговските центрове обикновено работят на две смени през деня. При новия график близо половината от служителите ще се окажат излишни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg