EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$43 млн. глоба за RBS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$43 млн. глоба за RBS

mail13:33 | 30.03.2010прегледи 774 коментарикоментари 0


Royal Bank of Scotland Group Plc., банката получила най- голяма спасителна помощ, беше глобена с 28.6 млн. паунда ($43 млн.) от британските антикорупционни власти за това, че е предоставила поверителна информация за бъдещо ценообразуване на кредити, отпускани  на големи компании от сектора на услугите на Barclays Plc., съобщава Bloomberg.
Наложената глоба беше намалена от 33.6 млн. паунда, тъй като RBS е признала за допуснати нарушения и оказала съдействие, става ясно от разпространено в медиите изявление на британската Служба за лоялна търговия.  Глоба на Barclays не се очаква да бъде налагана, тъй като компанията е информирала за въпроса OFT.
Двама служители от RBS са разкрили специфични и поверителни данни за бъдещи цени на свои колеги от Barclays в периода от октомври 2007 г. до февруари - март 2008 г., става ясно от изявленията на RBS и OFT, цитирани от Bloomberg. Предаването на информацията е ставало по време на лични и служебни срещи и дори при телефонни разговори, подчертава изданието.
Конкретната ситуация е „изолиран случай”, отбелязват от RBS в свое изявление. Единият от служителите, въвлечен в случая вече е напуснал банката, а другият ще бъде подложен на бъдещо разследване и впоследствие може да бъде освободен, информират от RBS.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg