EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€800+ МРЗ в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€800+ МРЗ в Гърция

mail11:05 | 14.02.2024прегледи 1178 коментарикоментари 0


Увеличение на минималната работна заплата в Гърция ще бъде обявено в края на март, така че да влезе в сила от 1 април 2024 г., като размерът й ще достигне над 800 евро, съобщи гръцкият министър на икономиката и финансите Костис Хадзидакис, цитиран от АНА-МПА.

Той отбеляза, че "първата цифра на минимална заплата ще бъде 8, но се водят разговори между съответните организации и правителството с цел тя да достигне 950 евро в края на четиригодишния му мандат".

В интервю за телевизия Скай Хадзидакис заяви, че "ако имаме високи нива на растеж, както се случи в предишните години, ако превишим бюджетните цели, ние сме готови да дадем излишъка на обществото".

По отношение на протестите на фермерите министърът каза: "Ние всички се чувстваме близки с тези хора и разбираме проблемите им. Надявам се, че те също разбират, че има някакви граници. Ние превишаваме границите и затова премиерът каза, че специалният данък върху горивата ще бъде върнат". 

Попитан за насрочената среща на премиера Кириакос Мицотакис с фермерите във вторник, Хадзидакис каза, че "те ще разберат добрите намерения на правителството". "Ние искаме да говорим с тях, вярваме в открития диалог с отворени пътища", добави министърът./БТА


Тагове: Гърция, МРЗ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg