EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€50 млн. кредитна линия за ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€50 млн. кредитна линия за ЦИЕ

mail09:30 | 15.07.2013прегледи 793 коментарикоментари 0


Унгарската Експортно-импортна банка (Ексимбанк) и Банка ОТП, заедно със седем дъщерни дружества на тази най-голяма кредитна институция на Унгария, а именно нейните банки в България, Русия, Словакия, Румъния, Сърбия, Хърватия и Черна гора, подписаха в Будапеща споразумение за кредитна линия от 50 млн. евро. Това се казва в съвместно съобщение за медиите от Будапеща, разпространено от двете банки. Споразумението е подписано от Роланд Натран, главен изпълнителен директор на Ексимбанк и от заместник-главния изпълнителен директор на Банка ОТП Ласло Волф.
Банка ОТП е едноличен собственик на акционерния капитал на Банка ДСК.

Целта на това междубанково споразумение е да подкрепя осъществяването на договори между унгарски компании, които вече изнасят продукция в споменатите по-горе страни или са решени да разширяват дейността си като изнасят в тях, и техните търговски партньори с кредитни линии на Ексимбанк при благоприятни лихвени условия и срокове. В рамките на кредитната линия Ексимбанк ще предоставя финансови средства с фиксирана търговска лихвена ставка (посредством няколко дъщерни дружества на Група ОТП) на купувачите от унгарски износители, закупуващи унгарски стоки и услуги.
Кредитната линия би могло да бъде увеличена по-нататък въз основа на изискванията на унгарски експортьори, докато проекти, възлизащи на по-големи суми, може да бъдат финансирани с индивидуални договори за кредит.
Наред с политиката на унгарското правителство на т.нар. Великденско отваряне, унгарската Ексимбанк следва курс на ефективно сътрудничество с местните кредитни институции и с партньорските институции в Централна и Източна Европа и в района на Балканите, осигурявайки на по-широк кръг компании, изнасяйки продукция или услуги към тях, възможност да получат достъп до търговски финансови решения.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167