EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€50 млн. за "Кемпински-Зографски"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€50 млн. за "Кемпински-Зографски"

mail09:49 | 18.08.2014прегледи 1091 коментарикоментари 1


Петзвездният столичен хотел "Кемпински-Зографски" скоро ще има нов собственик.

На финалната права са останали трима кандидати – бизнесменът Ветко Арабаджиев, собствениците на "Химимпорт", както и ливански предприемачи, пише "Преса".

С най-големи шансове за успех е Арабаджиев, след като Комисията за защита на конкуренцията разреши близкото до него дружество "Виктория ВМ" да придобие един от най-престижните обекти в София. Очаква се сделката да бъде около 50 милиона евро.

"Виктория груп ВМ" е собственост на офшорката "Лавана тур" от Сейшелските острови. От документите, подадени в комисията, става ясно, че фирмата в е една икономическа група с "Виктория туристик" – дружеството, което управлява хотелите на Ветко Арабаджиев по Черноморието, в Пловдив и Пампорово. В управата на "Виктория груп ВМ" са и двете дъщери на Арабаджиев – Златомира Арабаджиева и Александра Стайкова.

В момента собственици на Японския хотел са наследниците на покойния предприемач Иван Зографски. Това са Кирил Зографски, Ирина Зографски-Иванов, Илия Зографски и Надя Брюкелман. Наследниците са подписали само протокол за намерения с "Виктория туристик", личи от подадените документи в КЗК. Договор за покупко-продажба все още не е сключен.

"Кемпински-Зографски" е най-големият петзвезден хотел в София с капацитет от 422 стаи. Приходите му за 2013 година са 12,06 млн. лева, което е спад с 9% спрямо предходната. /БГНЕС
 


 
Коментари
 
оли - 18-08-2014 г. 13:32:24

То е ясно, че ще е Арабаджиев. От години точи зъби човека. Да го купува най-накрая, че да се спре с евтините спекулации из пресата.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg