EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

€50 млн. евро за Румъния от СБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€50 млн. евро за Румъния от СБ

mail13:35 | 30.07.2018прегледи 998 коментарикоментари 0


Световната банка одобри финансиране от 50 милиона евро за Румъния по Проект за укрепване на управлението на риска, който ще подобри инфраструктурата на службите за намеса при извънредни ситуации и реакция на бедствия, предаде агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Според Световната банка Румъния е сред най-застрашените сеизмично държави от ЕС, с много погубени човешки животи и повредени сгради от земетресения през последните два века. Над 75 процента от населението на страната, включително 65 процента от градското население, живее в зони, изложени на сеизмичен риск. Нещо повече - 45 процента от транспортните служби и тези за доставка на енергия, вода и комуникации, както и 70-80 процента от брутния вътрешен продукт на Румъния, се намират в зони, изложени на сеизмичен риск.

Последиците от климатичните промени също се увеличиха значително през последните десетилетия, предизвиквайки свлачища, естествени пожари, суша и екстремни метеорологични явления. През 2006 г. например станаха наводнения, които причиниха икономически загуби на стойност един процент от БВП, посочва Световната банка.

Чрез проекта ще бъдат подкрепени инвестициите в сгради на противопожарната и други служби за намеса при извънредни ситуации, така че да се осигури по-доброто им функциониране при всякакъв вид природно бедствие, съобщи директор на Световната банка за Румъния и Унгария.

Световната банка работи в Румъния от 1991 г. и оттогава е предоставила финансиране на обща стойност над 13,6 млрд. долара под вид на заеми, гаранции и помощи във всички сектори на румънската икономика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg