EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Химко” в несъстоятелност – отново?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Химко” в несъстоятелност – отново?

mail15:40 | 13.06.2011прегледи 2072 коментарикоментари 0


Състав на Окръжния съд във Враца ще заседава утре по дело за възобновяване на процедурата по несъстоятелност на "Химко" по искане на основните кредитори "Булгаргаз" и Националната електрическа компания /НЕК/, съобщи говорителят на съда Снежана Наумова.
Искането на "Булгаргаз" и НЕК за подновяване на процедурата по несъстоятелност на торовия завод във Враца е, защото не се изпълнява одобреният от съда оздравителен план на дружеството "Ново Химко", както и че не се плащат признатите задължения към двете компании, посочи Наумова. Оздравителният план бе одобрен от съда през 2007 г. като "Ново Химко" получи собствеността върху "Химко" и се задължи да изплати редуцираните дългове към "Булгаргаз" в размер на почти 54 милиона и към НЕК - над 21 милиона лева, както и други задължения към работници и други кредитори.
Готова е назначената от съдебния състав в предишно заседание специализирана съдебна експертиза, която трябва да покаже има ли и какво е изпълнението на оздравителния план, посочиха от съдебната палата. По данни на ръководството на "Ново Химко" след 2007 г. са изплатени 3 милиона лева задължения към работниците на завода. Платени са още към бившата Агенция за държавни
вземания 5,5 милиона лева задължения към държавния бюджет, а на "Булгаргаз" са върнати 1,3 милиона лева и почти 600 000 лева - на НЕК. Съдът трябва да разгледа още внесения изпълнителен лист за над 20 милиона лева от НЕК, както и молбата на Националната агенция по приходите да бъде присъединена към основните кредитори.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163