EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Умни контейнери” в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Умни контейнери” в Бургас

mail15:15 | 15.04.2013прегледи 2039 коментарикоментари 0


Първите 10 съда за събиране на отпадъци вече са ситуирани по протежението на ул. Тракия в бургаския ж. к. "Славейков". Впечатляваща демонстрация за работата на "умните" контейнери събра погледите на минувачи и журналисти в жилищния комплекс, информира пресцентърът на общината.
Десетдневен пробен срок ще имат жителите за работа с тях , за да се проследи как функционират новите контейнери. След това започва поетапното поставяне на останалите 590 съда. Жителите на к-с Изгрев са следващите, които ще се радват на новите съдове за отпадъци - уточниха от сметопочистващата фирма.
Контейнерите за смет отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Имат частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал. Тази технология е изцяло с екологична насоченост и ще предотврати разнасянето на боклуци и лоша миризма от вятъра.
Новите контейнери са с вместимост 1100 литра и ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология. zoom_sss
В инвестиционната програма на фирма "Титан" за 2013 г. е предвидена още подмяна на 300 улични кошчета за смет с нови, доставка на 100 допълнителни съда и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните и улични зони.
30 контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на места, определени от Община Бургас. Стартира и подмяната на металните кофи с пластмасови в съставните селища на Бургас.
 zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg