EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Синя зона” и във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Синя зона” и във Видин

mail15:15 | 17.08.2012прегледи 456 коментарикоментари 0


„Синя зона” за кратковременно платено паркиране ще бъде въведена до 15 септември във Видин, с цел подобряване организацията на движението и неговата оптимизация, съобщи пресцентърът на Общината. Тя ще обхване идеалния център на града, улиците “Дунавска”, “Цар Симеон Велики”, “Акад. Стефан Младенов”, “Райна Княгиня”, “Хан Аспарух” и част от улица “Широка”.
Фирмата – изпълнител, за изграждане на „Синята зона”, е „Виалукс” ЕООД и вече има сключен договор с общината. В момента се изготвят знаците и до 2 седмици ще започне тяхното поставяне и пътната маркировка.
Община Видин ще предостави гратисен период от 30 дни, в рамките на който няма се налагат санкции на нарушителите, за да може видинчани да свикнат с промените. Това ще стане паралелно с въвеждането на изцяло нова организация на движението в града, включително и обособяване на централни улици с еднопосочно движение. Забранява се и движението на превозни средства с животинска тяга в централна градска част, както и в повечето от кварталите във Видин.
Около 1000 паркоместа ще могат да бъдат използвани след изпращане на SMS, съдържащ номера на автомобила. Паркирането в “Синята зона” ще струва 1 лев на час, като един автомобил ще може да престоява не повече от два часа на едно паркомясто. Предвидени са и служебни абонаменти – 50 лв. месечно за фирми и институции. Хората в неравностойно положение ще имат възможност да ползват безплатно по 2 места на паркинг.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg