EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Росатом“ въведе в експлоатация нов вятърен парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Росатом“ въведе в експлоатация нов вятърен парк

mail11:35 | 08.03.2024прегледи 434 коментарикоментари 0


Втората част на Труновската вятърна електроцентрала на „Росатом“ с инсталирана мощност 35 MW започна да подава електроенергия в мрежата на страната. ВяЕЦ се намира в Ставрополския край в южната част на Европейска Русия. Общо Труновската вятърна електроцентрала има 95 мегавата инсталирана мощност и се състои от 38 вятърни турбини.

„Труновската вятърна електроцентрала е деветият вятърен парк на „Росатом“. С въвеждането ѝ в експлоатация, общата инсталирана мощност на проектите ни надхвърли 1 гигават“, заяви генералният директор на подразделението за вятърна енергия на „Росатом“ Григорий Назаров.

„Ставрополският край последователно увеличава „зелените“ си мощности. Това е от принципно значение за опазването на екологията и уникалната природа на региона. Благодарение на дългогодишното сътрудничество с „Росатом“, Ставрополският край се превърна в един от лидерите в развитието на вятърна енергия в Русия. Планираме и в бъдеще да продължим да увеличаваме вятърните енергийни мощности в региона“, заяви губернаторът на Ставрополския край Владимир Владимиров.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg