EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Приста Оил” инвестира €1,5 млн. в завод "Верила"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Приста Оил” инвестира €1,5 млн. в завод "Верила"

mail10:00 | 24.11.2014прегледи 7270 коментарикоментари 0


Министърът на Икономиката г-н Божидар Лукарски и г-н Пламен Бобоков - Председател на СД на Приста Ойл, откриха разширения и обновен завод «Верила Лубрикантс» - част от Приста Ойл, в с. Равно поле, община Елин Пелин. Лентата бе прерязана в присъствието намножество чуждестранни партньори на Приста Ойл, дошли специално за церемонията. Инвестицията от 1.5 млн. евро е послужила за разширение и обновление на завода за пластични смазки «ВЕРИЛА Лубрикантс» АД , България, част от Приста Ойл Холдинг ЕАД. Проектът е подкрепен със собствени средства и инвестиционен заем от ЕБВР.

С инвестицията, предоставена от ЕБВР, е повишен капацитета на фабриката от 4 000 МТ на 8 000 МТ греси годишно. На новата производствена линия ще се произвеждат изключително продукти от най-високи класове - комплексни, високотемпературни и нискотемпературни смазки, смазки за работа в агресивни среди и др. Към момента дружеството е разработило и внедрило в производство над 90% от цялата гама продукти ползвани в световен мащаб, което го нарежда сред водещите производители в бранша.

Модернизицията, освен значително техническо и пазарно развитие, ще доведе до увеличаване на трудовата заетост в дългосрочен аспект. Въведеното в експлоатация оборудване е изключително енергийно ефективно и потребява с 30% по-нисък разход на електроенергия при повишена производителност.
Линията за разфасоване е с капацитет 11 000 бр. на смяна, при 4 000 бр. в настоящия момент.

Инвестицията във Верила Лубрикантс има и много силно регионално значение, тъй като е извършена в район и ниско ниво на инвестиционен капитал в производствени мощности с висока принадена стойност.

Верила Лубрикантс е компания с основна дейност производство на пластични смазки. Основната продуктова гама се състои от специални и универсални продукти, използвани в целия спектър на промишлеността, транспорта, селското стопанство и др. Историята на компанията датира от 1946 г., когато започва производството на машинни масла и смазки. През 2007г. Приста Ойл Холдинг придоби мажоритарен контрол чрез новосъздаденото дружество Верила Лубрикантс АД. До момента са инвестирани над 5 млн.лв в подобряване на производствената площадка, условия на труд, техническо обезпечаване и оборудване за контрол на качеството и производствения процес.

Верила Лубрикантс е експортно ориентирано предприятие и изнася над 60% от крайните продукти в страните от Европа, Азия и Африка.

В тази връзка, за подобряване на конкурентността и гарантиране качеството на произвежданите продукти, бе инвестиран значителен финансов ресурс за закупуване на лабораторни апарати и създаване на оптимални условия в помещенията за провеждане на тестовете. Към момента можем да се похвалим с най-модерната лаборатория за окачествяване на смазки на балканския полуостров с възможност за покриване на всички показатели залегнали в свидетелството за качество на произвежданите продукти. Изпитванията на продуктите, за съответствие с техническите изисквания, се извършват по международни, европейски, регионални и национални стандарти – ISO, EN, EN ISO, DIN, IP, GOST, ASTM, BDS.


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4208