EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Ен-Акт” за България и Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Ен-Акт” за България и Гърция

mail11:00 | 02.04.2012прегледи 600 коментарикоментари 0


Природен парк „Беласица” и гръцката погранична Община Висалтия стартират трансграничния проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”. Проектът се изпълнява в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. и че се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%). Общият бюджет на проекта е €566 030,58.
„Ен-Акт” цели развитието на алтернативните форми на туризъм и развитие на региона. Проектните действия ще бъдат осъществени в съответствие с принципите на устойчивото развитие, опазването и популяризирането на културната и природна идентичност на районите на ПП „Беласица” и община Висалтия. Специално внимание се обръща на младите хора за по-голяма активност в сферата на околната среда и алтернативния туризъм. Действията включват инфраструктурни мерки за развитие и популяризиране на райони със специфична природна красота; създаване и картиране на тематични маршрути; разработване на бизнес планове за развитие на алтернативните форми на туризъм; информационни дейности, насочени към местните общности и други.
Дейностите бяха обсъдени миналия месец на среща в гр. Нигрита (Гърция) от представители на партньорските организации по проекта – ПП „Беласица”, „Център за развитие на Родопите” (гр. Смолян), Община Висалтия, Планинарски клуб „Нигрита” и Палатата на Серес. Димитриос Калацис, кмет на Висалтия, изрази убедеността си, че този проект ще бъде само началото на едно постоянно и ефективно бъдещо сътрудничество в сферата на алтернативния туризъм и развитието на нови перспективи за трансграничния район.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868