EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Япония инвестира във ветрогенератори край Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония инвестира във ветрогенератори край Сливен

mail18:00 | 10.11.2010прегледи 2108 коментарикоментари 0


На среща в областната управа в Сливен днес представители на фирма "Уинд енерджи 2007" - България, са заявили своите инвестиционни намерения за изграждането на парк от ветрогенератори в околностите на сливенското село Бяла, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Директорът на проекта Йоши Митцухаши и инж. Йокитаки Наяши запознали областния управител Марин Кавръков с етапите на реализация на енергийния проект. Заложената мощност на цялото съоръжение е 100 мегавата. В планираната инвестиция са включени и изграждането на подстанция и подобряването на инфраструктурата в района.
Договорът с НЕК за присъединяване и изкупуване на електрическа енергия се очаква да бъде подписан през февруари следващата година. Монтирането на съоръженията ще приключи през есента на 2012 година, се уточнява в съобщението.
Областният управител е препоръчал на инвеститорите да наемат местни инженери, техници и строителни кадри при осъществяването на проекта, като ги информирал, че в местната професионалната гимназия по механотехника вече има специалност "техник на енергийни съоръжения и инсталации", чийто първи випуск ще завърши, когато съоръжението предстои да бъде пуснато в действие.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg