EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Янукович: Нямам банкови сметки в чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Янукович: Нямам банкови сметки в чужбина

mail13:45 | 28.02.2014прегледи 1059 коментарикоментари 0


На пресконференция в руския град Ростов на Дон избягалият от страната президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че няма банкови сметки и собственост в чужбина, предаде ИТАР-ТАСС.
Той подчерта, че винаги е декларирал своите доходи и собственост. Янукович обясни, че е купил в Межигорие къща за 3 милиона и 200 хиляди долара от частни спестявания и тя е станала за него и офис, и дом в Киев.

Швейцарското правителство нареди замразяване на авоарите в швейцарски банки на 20 украински представители, повечето от които бивши министри от правителството по времето на Виктор Янукович, предаде Франс прес. Замразени са авоарите и на сваления украински президент и на сина му Олександър. Синът на бившия президент притежава състояние, оценявано на 500 милиона долара, и е собственик на компанията Мако Трейдинг, регистрирана в Женева и занимаваща се с търговия с украински въглища. Същевременно женевските съдебни власти съобщиха, че са започнали разследване срещу Виктор Янукович и сина му за пране на пари, предаде Франс прес. По заповед на прокурора на Женева Ив Бертоса и на финансовия отдел към съдебната полиция вчера е бил извършен обиск на офисите в Женева на фирмата на сина на Янукович. Олександър Янукович е стоматолог по професия. В Швейцария се е занимавал и с търговия с украински зърнени култури. Компанията Мако трейдинг е ръководена от бизнесмена Феликс Блитщейн, който ръководи и още една компания, наречена Перфина. Според швейцарското списание "Ебдо" компанията Перфина е собственост на украинския милиардер Ринат Ахметов, чието богатство се оценява на около 15 милиарда долара и който подкрепяше Виктор Янукович.

По молба на временните власти в Киев Австрия замрази авоарите на 18 украинци, съобщи австрийското външно министерство, цитирано от Франс прес. Засегнатите от мярката лица, чиито имена не се разкриват, са заподозрени в посегателства върху правата на човека и в корупция.

Лихтенщайн също обяви, че ще замрази авоарите на членове на бившето украинско правителство, съобщи високопоставен източник от правителството, цитиран от Ройтерс. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg