EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ямбол - пилотна община на жилища за ромите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ямбол - пилотна община на жилища за ромите

mail16:30 | 28.01.2011прегледи 1136 коментарикоментари 0


Ямбол може да стане пилотна община по отношение формирането на нова жилищна политика към малцинствените общности. Това обяви при визитата си в града на богинята Диана министърът по еврофондовете Томислав Дончев, съобщи Стандарт НЮЗ. В петък той посети местната ромска махала и училището "Йордан Йовков", което се намира в нея.
Срещата в училището бе без предупреждение. Министър Дончев счита, че местната управа в града има капацитет да бъде пилотна община. "Битката за образователна интеграция е най-сериозната, която предстои", заяви министърът след посещението си в училището.
В Ямбол той проведе среща и с областните управители от цяла България. Срещата бе свързана с еврофинансиране, кандидатстване и усвояване на европейски пари.
В началото на седмицата стана ясно, че ромски семейства сами ще си строят жилища с европейски пари. Идеята е заложена в пилотен проект, разработван от правителството, който е част от плана за ефективното усвояване на средствата от ЕС. Досегашният модел, при който държавата построява наготово апартаменти за нуждаещи се хора от етническите малцинства, се е оказал неуспешен, защото така не се създава желанието да бъдеш добър стопанин, коментира тогава министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Затова правителството ще направи нов експеримент при осигуряване на жилища за роми.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg