EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Юнкер гони британски евродепутати, ЕП дебатира Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Юнкер гони британски евродепутати, ЕП дебатира Brexit

mail14:50 | 28.06.2016прегледи 1637 коментарикоментари 0


На извънредна пленарна сесия на ЕП след британския референдум за членство в ЕС председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер нападна британските евродепутати, като ги попита защо още са в залата на ЕП, а не са си тръгнали. Той се обърна към Найджъл Фарадж и колегите му от британската партия на независимостта с думите, че те за последен път аплодират тук. "Наистина съм изненадан, че още сте тук.  Британският народ гласува за напускане. Защо сте още тук?" "Не съм болен и уморен, оставам на мястото си и ще се боря до последен дъх за обединена Европа.", призна още  Юнкер. Така той отхвърли открито спекулациите, че ще подаде оставка всеки момент заради влошеното си здраве и заради резултатите от британския референдум.
Юнкер заяви, че е забранил на състава на ЕК да води тайни преговори с британското правителство по условията за напускането на Общността. Няма да има преговори, преди да има уведомление за напускане по чл. 50 от договора от Лисабон, добави той. Очакваме яснота от Лондон, не днес или утре, но бързо, поясни той.

Европейският парламент (ЕП) на извънредното си заседание във вторник одобри резолюция, в която се съдържа призив за незабавно стартиране на процедурата по излизане на Великобритания от ЕС, предаде Deutshe Welle. За приемането на документа са гласували 395 евродепутата, против 200, а 71 са се въздържали. „Волеизявлението на народа трябва да се зачита напълно и изцяло, започвайки с незабавно активиране на член 50“ на Лисабонския договор, се казва в резолюцията.

снимки :ЕП

 


Тагове: ЕП, Brexit
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1006