EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЮНЕСКО: Шампанското е световно наследство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЮНЕСКО: Шампанското е световно наследство

mail14:34 | 20.07.2015прегледи 1531 коментарикоментари 0


„ЮНЕСКО напълно заслужено включи в списъка на „световно наследство“ френските винарски области Шампан и Бургундия, които знаят как да запазят стойността на тяхното културно и природно наследство“, заяви министърът на културата на Франция Фльор Пелерин.

Част от мисията на организацията е присъждането на статута на културни и природни забележителности, които се смятат за значими за човешката история, като това често означава и субсидия за запазване на мястото.

Според ЮНЕСКО в Шампан и Бургундия са развити и запазени уникални методи за отглеждане на грозде и производство на вино, които датират още от Средновековието. С това решение Франция вече има 41 забележителности в списъка на организацията и сега страната е сред най-посещаваните дестинации в света. Посреща над 84 милиона туристи годишно.

Интересно също така е, че в новото издание на Google Street View почитателите ще могат да се впуснат във „виртуална винена разходка“, която показва хълмовете, лозята, къщите и мазета, където се разработват първите пенливи вина в двете области още от началото на 17 век. Това е част от кампания на програмата, която включва още 200 локации в Калифорния.

С използването на Street View потребителите могат да посетят до 80 винарни, като се възползват от 360-градусови панорами на програмата, за да се „докоснат“ до историческите лозя на Hautvilliers при Еперне, Ay, Saint-Nicaise Hill в Реймс и Fort Chabrol в Еперне./ Premium Lifestyle


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg