EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ще се върнат ли румънските програмисти?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще се върнат ли румънските програмисти?

mail15:35 | 02.11.2017прегледи 8845 коментарикоментари 0


Повече от три четвърти (77%) от румънските ИТ специалисти, живеещи в чужбина, обмислят връщане в Румъния, казва директорът на човешките ресурси в DB Global Technology Юлия Църмачия. Тя цитира проучване, проведено от компанията в партньорство с Catalyst Solutions.
Около 43% от респондентите заявяват, че разполагат с малко или никаква информация за развитието на ИТ сектора в Румъния. Сред тези, които не смятат да се завръщат, 40% твърдят, че ще бъде трудно да се спестят пари в родната им страна.
Когато решават дали да се върнат в страната или не, хората вземат под внимание критерии като заплата, допълнителни заплати и възможности за професионално развитие. Около 80% от работещите в чужбина считат, че от съществено значение за завръщането им е политическа стабилност, системите на здравеопазване и образование.
Проучването включва 400 респонденти, които са румънски ИТ специалисти, живеещи в страни като Холандия, Швейцария, Германия или Обединеното кралство.
Местната ИТ индустрия ще постигне ръст от 4 милиарда евро през тази година. Прогнозите показват възможни годишни растежи от най-малко 15% през следващите три-четири години.

източник:editor@romania-insider.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg