EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще размрази ли Брюксел САПАРД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще размрази ли Брюксел САПАРД

mail12:35 | 25.05.2009прегледи 859 коментарикоментари 0


wheat_grain1Повече яснота около блокираните пари по програма САПАРД ще има вероятно в началото на следващата седмица. БНТ съобщи, че вицепремиерът Меглена Плугчиева и земеделският министър Валери Цветанов ще разговарят по темата в Брюксел с комисаря по земеделие Мариан Фишер Боел. Около 140 млн. евро са парите за земеделие, които ЕК "замрази" за България миналата година.

Меглена Плугчиева и Валери Цветанов ще разговарят с комисаря по земеделие Боел в понеделник. Двамата ще дадат отчет за свършеното от София в посока отблокиране на парите от програма САПАРД.

Миналата седмица в Брюксел, при отпускането на спрените пари по програма ИСПА, Плугчиева каза, че последните оценки за усвояване на земеделските средства ще бъдат изпратени на ЕК още този месец.

Блокираната сума  засяга преработка на селскостопански и рибни продукти и инвестиции в селското стопанство. До момента Еврокомисията отказва да отпусне парите с аргумента, че няма гаранции срещу създаването на свързани фирми с единствена цел получаване на европейски средства, както и че няма осъдени за злоупотреби с еврофондове. САПАРД ще действа за България до края на 2009 и до тогава страната има шанс да си върне изгубените средства.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg