EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шумен:Три оферти за воден цикъл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумен:Три оферти за воден цикъл

mail10:45 | 21.05.2013прегледи 1046 коментарикоментари 0


Три фирми участват в обществената поръчка, обявена от община Шумен по процедурата за реконструкция и изграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа по проекта „Интегриран воден цикъл на град Шумен – II етап". Книжата за участие закупиха 25 фирми, но документи подадоха три - Обединение „СЕГ Шумен" от София, Консорциум „Шумла 2" от Шумен и Обединение „Аква Билд-Шумен" от София. Поръчката е за 32 милиона лева.

След отварянето на кашоните с документите ще бъде извършено класиране на техническите оферти. Конкурсна комисия ще класира кандидатите на база икономически най-изгодна оферта по два показателя – оценка на техническата част на предложението (с тежест 70 %) и оценка на финансовата част (с тежест 30 %).
Тази обществена поръчка беше обжалвана от две фирми в Комисията за защита на конкуренцията, но тя остави без уважение жалбите на фирмите.
Проектът „Интегриран воден цикъл на град Шумен – II етап" предвижда изграждането на 30 км канализационна мрежа, на 10 км водопроводна мрежа и на 2 канални помпени станции, едната от които се намира на изхода на Шумен в посока Пети километър, а другата – на изхода от квартал „Тракия" под стария Екарисаж, уточни ръководителят на проекта инж. Светлозар Дамянов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg