EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шумен остава на топло до 5 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумен остава на топло до 5 януари

mail14:30 | 30.12.2010прегледи 1257 коментарикоментари 0


Във връзка с кризисната ситуация около “Топлофикация”-Шумен бяха проведени поредица от консултации при областния управител Димитър Александров, в които участваха народният представител Красимир Минчев, съветникът на премиера Веселин Златев и председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Шумен проф. Добрин Добрев. Това съобщиха от Областната администрация.
Бяха потърсени възможности за излизане от тежката ситуация с топлоподаването в града, предизвикана от некомпетентните действия на кмета на общината Красимир Костов. В резултат на проведените разговори с началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, с ръководството на “Булгаргаз” и с административния секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов, областният управител Димитър Александров получи уверение, че до 5 януари 2011 година “Булгаргаз” няма да пристъпи към изключване на подаването на газ и ще запази сегашните редуцирани обеми на подаване на природен газ към “Топлофикация”.
Във връзка с тези разговори областният управител Димитър Александров помоли изпълнителния директор на “Топлофикация” –Шумен Христо Христов да преведе по банковата сметка на “Булгаргаз” максимално възможната сума, която дружеството може да си позволи, за да демонстрира готовност за решаване на проблема.
На фона на тези ефективни действия изглеждат абсурдни изказванията и действията на кмета на община Шумен, които водят до задълбочаване на проблемите около “Топлофикация”- Шумен. Областният управител Димитър Александров и ръководството на ПП ГЕРБ -Шумен ще информират премиера Бойко Борисов за кризата около “Топлофикация” веднага след завръщането му от официално посещение в Бразилия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg