EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шотландия въведе със закон ваксинационни „паспорти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шотландия въведе със закон ваксинационни „паспорти

mail14:07 | 20.10.2021прегледи 534 коментарикоментари 0


В Шотландия влезе в сила закон да ваксинационните „паспорти“. Нощните клубове и големите събития, като някои футболни мачове, ще могат да бъдат посещавани само срещу доказателство за две дози ваксина. Мярката трябваше да влезе в сила на 1 октомври след като шотландските депутати гласуваха за нея, но на бизнесите бяха дадени 17 дни „гратисен период“ да се подготвят.

Хората с две ваксини могат да използват апликация на мобилните си телефони или хартиено копие със съответния графичен код. Сега всеки над 18 години трябва да предоставя доказателство, че има две дози ваксина за посещение на места и събития, ако токова им бъде поискано.

Шотландският министър на здравеопазването Хумза Юсаф заяви, че вирусът още не си е отишъл и сертификатите имат своята роля за контролиране на разпространението на заразата като част от един по-голям пакет от мерки, защото дава допълнителна гаранция за защита в определени по-високо рискови места. В Уелс преди седмица бяха въведени Covid паспорти, докато в Англия планове за подобна мярка бяха отменени.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg