EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шефът на "Газпром" с коментар за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на "Газпром" с коментар за България

mail19:20 | 14.01.2020прегледи 952 коментарикоментари 0


България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа, след като беше разкритикувана от страна на руския президент Владимир Путин, каза шефът на „Газпром“ Алексей Милер, предаде БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Руската агенцията припомня, че руският президент Владимир Путин е заявявал по-рано, че България умишлено забавя изпълнението на проекта „Турски поток“.

В отговор българският премиер Бойко Борисов заяви, че няма забавяне, а че се спазват всички изисквания и процедури на ЕС, тъй като е страната членка. По-късно Борисов увери, че строителството ще приключи навреме - до 31 май, припомня ТАСС.

„Виждаме, че нашите български партньори в момента работят много по-интензивно от преди", допълва Милър.

В същото време руският министърът на енергетиката Александър Новак изразява увереност, че България ще изпълни ангажиментите си.

„Днес работата е в разгара си, в голям мащаб. Ние сме уверени, че българските колеги ще изпълнят задълженията си и ще изградят своята част“, каза Новак.

ТАСС припомня, че премиерът Борисов е съобщил, че България изгражда своята газоразпределителна мрежа и е готова за голямо количество газ от Русия и Азербайджан.

Газопроводът „Турски поток“, който стартира на 8 януари, преминава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция. В бъдеще, след приключване на изграждането на цялата инфраструктура, газ ще отива до Сърбия и Унгария през България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg