EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шефът на Hewlett Packard отстранен след любовна история

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на Hewlett Packard отстранен след любовна история

mail12:04 | 07.08.2010прегледи 1189 коментарикоментари 0


Главният изпълнителният директор на HP, 53-годишният Марк Хърд се оттегли от поста си след разследване, започнало с твърдения за сексуален тормоз, при което обаче излезли наяве други нарушения на изискванията на компанията, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на компанията.
Разследването е установило, че няма нарушения на политиката на фирмата по отношение на сексуалните посегателства, но има нарушения на стандартите за бизнесетика.
Хърд е бил принуден да напусне, след като от компанията открили, че е имал тайна връзка с жена, работила по маркетингови въпроси с HP и че е фалшифицирал отчети за разходи и други финансови документи, за да прикрие връзката си и да помогне на подизпълнителката да получи пари за работа, която не е свършила, казаха от HP.
В свое изявление Хърд подчерта, че по време на разследването си е дал сметка, че е имало моменти, в които не е действал според "изискванията и принципите за доверие, уважение и почтеност" на HP и добавя, че би му било трудно да продължи да бъде ръководител на компанията. 
Временно изпълнителен директор на HP става Кати Лесяк, която от 24 години работи за компанията. Тя ще продължи да бъде и финансов директор на HP. 
Обичан от инвеститорите заради неуморното намаляване на разходите и ненавиждан заради същото от хилядите уволнени служители, Хърд бе за HP нещо като рицар на бял кон, спасил компанията от бъркотията, създадена от злополучната си предшественичка Карли Фиорина, отбелязва Асошиейтед прес. При ръководството на Хърд цената на акциите на HP се удвоиха, а пазарната стойност на компанията нарасна с над 40 милиарда долара и HP се превърна в технологичната компания с най-високи приходи в света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163