EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция предлага 8 изтребители Gripen

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция предлага 8 изтребители Gripen

mail16:40 | 09.03.2011прегледи 1427 коментарикоментари 0


Днес шведското правителство, представлявано от шведската Агенция за експорт на техника за сигурност и отбрана (FXM), връчи на българското Министерство на отбраната отговор на официалното запитване за информация (RFI), което беше изпратено от министерството по-рано тази година. Официалният отговор на шведското правителство беше връчен на българското Министерство на отбраната от маркетинг директора на FXM Йоаким Уолин, регионалния директор за Европа Магнус Густавсон и от програмния директор Маркус Халбърг. Шведският посланик в България Н.Пр. Хелена Пилзас-Алин, шведският аташе по отбраната в София полковник-лейтенант Пер Алриксон, майор Бенгт Ериксон от Шведските въоръжени сили и директорът на Сааб за България Даниел Боестад бяха част от делегацията. “Изтребителят „Грипен” вече е на въоръжение в държави-членки на НАТО и с подкрепата на шведското правителство и ВВС самолетът ще стане основа за бъдещи програми за сътрудничество между Швеция, България и останалите страни, които използват  Gripen. Избирайки Gripen, България получава достъпна система, която отговаря на оперативните изисквания на Българските ВВС”, каза Йоаким Уолин, маркетинг директор на FXM.
Офертата на Шведското правителство за „Грипен” включва:
• Цялостно решение, включващо 8 броя многоцелеви изтребители Gripen C/D, които са изцяло съвместими с изискванията на НАТО и могат да бъдат експлоатирани повече от 30 години.
• Партньорски подход, при който България ще се присъедини на равни начала с останалите държави, които използват изтребителя Gripen.
•Може да бъде предложено гъвкаво финансово решение, което да бъде договорено директно между правителствата на България и Швеция.
•Обучение на пилоти и техници от шведските ВВС и последващо обучение и поддръжка в страната.
Във връзка с отговора на шведското правителство компанията Сааб ще предложи пакет за индустриално сътрудничество в съответствие с изискванията на България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161