EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изтребителите Gripen - вариант за българските ВВС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изтребителите Gripen - вариант за българските ВВС

mail17:09 | 26.07.2010прегледи 1795 коментарикоментари 1


Висши представители на Saab и шведското правителство се срещнаха с министъра на отбраната на България Аню Ангелов по време на авиационното изложение в град Фарнбъроу, Великобритания, което се състоя от 19 до 25 юли тази година.
Сред обсъжданите теми е била и модернизацията на българските ВВС.
Шведската компания заяви, че остава силно ангажирана към процеса на модернизация и очаква прозрачен публичен търг за доставката на нови изтребители за българските ВВС.
Даниел Боестад, директор на Saab за България, каза: „Представители на Saab и шведското правителство се срещнаха с българския министър на отбраната и потвърдиха още веднъж своята ангажираност и желание да участват в честна и прозрачна тръжна процедура за модернизацията на българските ВВС. Предлагаме не само чисто нови самолети на цената на употребявани, но също и офсет, който ще привлече инвестиции в страната и ще бъдат открити хиляди нови работни места.”
Швеция предлага многоцелевия изтребител „Gripen” от ново поколение, който може да изпълнява широк кръг оперативни задачи, използва най-новите технологии и най-модерното въоръжение като същевременно е с много ниски оперативни разходи. В момента „Gripen” е на въоръжение в шведските, чешките, унгарските, южноафриканските ВВС и е поръчан от Тайланд. Британската кралска школа за пилоти изпитатели (ETPS) също използва „Gripen” като най-съвременната изтребителна платформа за обучение на пилоти изпитатели от целия свят.


 
Коментари
 
Георги - офицер - 27-07-2010 г. 08:08:06

Дано този път да надделее разумът и правителството да закупи тези самолети а не ония американски буклуци втора употреба.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg