EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Швейцарско село кани млади семейства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцарско село кани млади семейства

mail07:40 | 25.11.2017прегледи 10116 коментарикоментари 0


Жителите на швейцарското село Албинен, в кантона Вале, ще се произнесат на 30 ноември дали подкрепят необичайна нова политика на местните власти. Тя се изразява в покана към млади хора и семейства да отидат да живеят в селото най-малко за десет години, за което ще получат 60 хиляди евро. За това съобщава швейцарското издание The Local.

В малкото село живеят постоянно само 240 души. В него има много ваканционни имоти. През последните няколко години селото са напуснали три семейства, включително 11 деца, което принудило властите да затворят местното училище.   

В опитите си да съживят селцето, те са подготвили следното предложение - канят млади хора или семейства да купят или построят къща в Албинен и да останат да живеят там за минимум десет години. Друго условие за желаещите да се заселят в селото е да са под 45-годишна възраст. В допълнение се предоставят по 25 хиляди швейцарски франка на всеки възрастен и 10 хиляди франка на дете. Това означава, че едно четиричленно семейство би получило 70 хиляди франка – истински бонус към цената на ипотечния депозит, който обикновено е 20% от стойността на имота. Имотът, който ще бъде закупен или построен, трябва да бъде на стойност не по-малка от 200 хиляди франка, както и да се използва за постоянно жилище, а не като ваканционен имот. Освен това парите няма бъдат изплащани, преди края на десетгодишния период.

Местните власти смятат, че новата програма е добра и най-малкото, което ще бъде постигнато е повторното отваряне на училището.

Иначе, новите жители на Албинен ще получат в допълнение чист въздух и прекрасни гледки, както и балнеокурорт само на шест километра. Само на половин час път са градовете Висп и Сион – курорт и главен административен център на кантон Вале.

Снимка: Albinen. Photo: Xenos/Wikimedia Commons

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4114