EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чирпан: Разширява се мебелна фабрика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чирпан: Разширява се мебелна фабрика

mail11:10 | 13.12.2021прегледи 745 коментарикоментари 0


Мебелна компания разширява производството си и открива нова фабрика в Чирпан. Първата копка заедно са направили кметът Ивайло Крачолов и собственикът на дружеството "Роси" Валентин Колев, съобщават от пресцентъра на общината. На ритуала е присъствал и арх. Веселин Беров, автор на проекта. Към стотина души ще работят в мебелната фабрика, две трети от тях са от общината.
"С приключването на този обект завършва първият етап на един мащабен наш проект - Чирпан да стане логистична база на "Роси". Тук е производството ни вече, разбираемо е и логистиката да е до него. Приятно съм изненадан от отношението на кмета към бизнеса - имаме неговата моралната подкрепа, но понякога тя е повече от всичко. За индустрията е важно съотношението: бизнеспроект - община - работна ръка, по което става ясно развитието за един град", е заявил Валентин Колев, припомняйки историята на 20-годишното дружество за производство и търговия на материали за мебели.
"Общината да бъде забелязана от инвеститорите - това беше една от моите мечти в началото на мандата, в тяхно лице да имаме сериозни партньори, които да реализират както своите бизнеспланове, така и трудова заетост за жителите", е отбелязал кметът Ивайло Крачолов. По думите му, вече се вижда инвестиционен интерес към Чирпан, особено след икономическия форум преди три месеца. За този период общината е потърсена от няколко инвеститори, които искат да реализират проектите си в Чирпан.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg