EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четири 42-етажни небостъргача в Скопие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири 42-етажни небостъргача в Скопие

mail12:00 | 16.07.2012прегледи 652 коментарикоментари 0


Турската компания "Джевахир холдинг" ще започне в понеделник строителство на комплекс от четири небостъргача и един бизнес и търговки център, инвестиция на обща стойност 100 милиона евро, предаде агенция МИА.
Това потвърди днес македонският премиер Никола Груевски, като уточни, че небостъргачите ще бъдат 42-етажни и в тях ще живеят 5000 души.
"Това е инвестиция, по която работим от дълго време. След представянето на условията за развиване на бизнес в Македония, ниските данъци, възможностите за купуване на терени за строителство на много ниски цени и съкращаване на бюрократичните процедури за получаване на разрешение за строителство, собственикът на компанията реши окончателно да инвестира", каза Груевски.

Премиерът изтъкна, че тази инвестиция ще повлияе и за развитието на строителния сектор, тъй като става дума за едно сериозно и едромащабно начинание. Освен това тя ще осигури и огромен брой жилища и ще помогне за решаване на жилищния проблем в Скопие. Четирите небостъргача ще бъдат най-високите сгради в Македония, добави Груевски.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg