EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Черна гора: Спад на производствените цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черна гора: Спад на производствените цени

mail17:05 | 08.08.2023прегледи 817 коментарикоментари 0


Производствените цени на черногорските промишлените стоки за износ са спаднали с 12,8 на сто през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година, предаде черногорската агенция МИНА, позовавайки се на данни на статистическия институт Монстат.

„Спрямо второто тримесечие на миналата година секторът „Добив на руди и минерали" отбелязва спад от 3,2 на сто, а секторът преработваща промишленост - 14,6 на сто", се посочва в съобщението.

Производствените цени на промишлените стоки за износ са спаднали с 1,3 процента през второто спрямо първото тримесечие. 

„Спрямо първото тримесечие секторът „Добив на руди и минерали“ бележи ръст от 8,2 на сто, а секторът на преработващата промишленост отбелязва спад от 0,1 на сто“, посочват от Монстат.

Цените на вносните промишлени стоки в Черна гора през второто тримесечие са се увеличили с 0,8 на сто спрямо същия период на миналата година.

„Спрямо второто тримесечие на миналата година сектор „Добив на руди и минерали“ бележи ръст от 9,7 на сто, а сектор „Преработваща промишленост“ – 0,8 на сто“, съобщават от Монстат.

Цените на вносните промишлени продукти в Черна гора през второто тримесечие са се увеличили с 0,1 на сто спрямо първото тримесечие.

„Спрямо първото тримесечие в сектор „Добив на руди и минерали“ се наблюдава спад от 0,9 на сто, а в сектор „Преработваща промишленост“ ръст от 0,1 на сто“, се посочва в съобщението./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg