EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Черна Гора: Гражданство за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черна Гора: Гражданство за инвестиции

mail14:40 | 10.08.2010прегледи 4358 коментарикоментари 0


Чужди инвеститори, които инвестират в Черна гора поне 500 000 евро, ще могат да получат в замяна черногорско гражданство, предаде АФП, като се позовава на съобщение на правителството. Агенцията припомня, че гражданите на Черна гора получиха наскоро разрешение да пътуват без визи в ЕС.
Черногорското правителство е подготвило програма, наречена "икономическо гражданство", предвиждаща предоставяне на черногорско гражданство на инвеститори, които вложат в националната икономика най-малко 500 000 евро.
Целта на програмата е да се насърчат чуждестранни бизнесмени да преместят централите на техните компании в Черна гора, да въведат нови технологии и ноу - хау и да създадат работни места.
Правителството има намерение да сътрудничи с известни международни консултанти и адвокати за предоставянето на гражданство само на бизнесмени, развиващи надежден бизнес, който не буди съмнения, и които имат финансови средства да съдействат за развитието на Черна гора.
Според правителството подобни програми са били приложени в Австрия, Канада и САЩ.
Подгорица вече предостави гражданство на бившия тайландски премиер в изгнание Таксин Шинаватра, издирван от правосъдието в неговата страна. Той се ангажира да инвестира в хотелиерския сектор по черногорското адриатическо крайбрежие.
Според черногорския печат бившият собственик на отбор от Формула 1 Еди Джордан, както и руският милиардер Роман Абрамович, вероятно ще проявят интерес да получат черногорско гражданство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg