EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Черна гора увеличи ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черна гора увеличи ДДС

mail07:45 | 03.07.2013прегледи 633 коментарикоментари 0


Новият закон за увеличаване на ставката на ДДС от 17 на 19 процента влезе в сила в Черна гора, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на черногорската агенция МИНА. В Черна гора имаше протести против тази мярка за стабилизиране на икономиката, която все още страда от последствията на световната финансова криза. Вчера активисти на протестни обединения за пореден път проведоха акция пред парламента на републиката, заявявайки, че във връзка с повишаването на ДДС цените са се повишили повече от очакваното.

Протестиращите разляха пред входа на парламента червена боя, символизираща според тях "кръвта на гражданите", заради увеличаването на ДДС. Ние дойдохме на мястото на престъплението, на мястото, където депутатите гласуваха увеличаването на ДДС, заяви лидерът на активистите Ваня Цалович.
Отчитайки последните данни за ръст на БВП на Черна гора през първото тримесечие на тази година от 4,3 процента, анализаторите стигат до извода за постепенно възстановяване на икономиката на страната и като следствие от това предвиждат ново повишаване на цените на недвижимата собственост, които в момента са на ниво от 2 до 6 хиляди евро за квадратен метър, отбелязва руската агенция.

 


Тагове: Черна гора, ДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg