EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ прави инвестиции след кражби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ прави инвестиции след кражби

mail09:00 | 22.10.2010прегледи 694 коментарикоментари 0


През последните два месеца посегателства върху обекти на ЧЕЗ са наложили принудителни инвестиции в размер на над 3 млн. лева. За периода от началото на 2008 г. до момента тази сума възлиза на повече от 18 млн. лева.
Средствата, които ЧЕЗ инвестира за възстановяване на щетите, са част от инвестиционната й програма и при нормални обстоятелства компанията би могла да ги вложи в развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа, съобщава днес дружеството.

Кражба е причината за аварията, оставила жители от четири столични квартала без електрозахранване тази сутрин, е установило разследване на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Щетите вследствие на посегателството възлизат на 153 хил. лева. Намерени са 9000 м кабел с откраднат меден кран, както и кашони със свалената от кабелите изолация. Това категорично потвърждава първоначалните ни подозрения за причината за възникналата авария, посочва в съобщение до медиите Росен Йорданов - директор на дирекцията "Експлоатация и поддържане на мрежата" в "ЧЕЗ Разпределение България". Той добавя, че случилото се тази сутрин е поредният подобен инцидент. От дружеството апелират за строги наказателни мерки срещу крадците на съоръжения и стриктни регламенти за търговията с цветни метали.
Аварията остави без електрозахранване между 7.20 ч. и 8.08 ч. жителите на ж.к. "Люлин" - 7, 8, 9 и 10 част, ж.к. "Надежда" - 1, 3 и 5 част, "Връбница" - 1 и 2, и кв. "Модерно предградие", припомнят от ЧЕЗ.
Електрозахранването на посочените райони е прекъснато, след като дежурният персонал на подстанцията "Орион" е установил наличието на дим, излизащ от колекторите на подстанцията, и превантивно е изключил уредбата на съоръжението.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg