EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ инвестира 70 млн. лв. годишно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ инвестира 70 млн. лв. годишно

mail19:13 | 20.10.2009прегледи 426 коментарикоментари 0


Инвестициите на ЧЕЗ се движат около 70 млн. лева годишно, съобщи  Блахослав Файмон - генерален мениджър на "ЧЕЗ България" в Плевен.
„Очакваме не по-голямо увеличение за следващата година. Моето лично мнение е, че това не е достатъчно ниво. Това е една рамка, която ни предоставя регулаторът и ние изцяло я изпълняваме”, коментира Файмон.„За следващите две години предвиждаме изграждането на две големи подстанции, всяка за 8 млн. лева. Нашите искания са да се инвестира повече в мрежата, в София и в околностите й", добави мениджърът.
Компанията ЧЕЗ е готова да изпълни задължението си и чака решението на съда, съобщава БТА, като цитира Файом.
„В самото начало ние получихме одобрение от регулаторния орган към нашите общи условия и на база на неговото съгласие преминахме към тримесечното отчитане, след което излезе наредба, която го отмени”, добави генералният мениджър. „Това, че ние изчакваме решението на съда, не означава, че оспорваме работата на регулатора”, уточни той.   
"Това, което се случва, сега не е проблематично, но се притеснявам от това, което ни чака през зимния период в резултат от по-високото потребление на електроенергия", каза Файмон.
В Плевен днес Блахослав Файмон откри разширението на колцентъра на компанията, за което са инвестирани 500 хиляди лева и са разкрити общо 71 работни места.


Тагове: ЧЕЗ, инвестиции
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg