EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чаша кафе за 1 лв. на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чаша кафе за 1 лв. на летище София

mail16:40 | 09.11.2010прегледи 895 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес представи първите инсталирани на Летище София машини за топли и студени напитки и пакетирани хранителни стоки.
Машините са разположени на 40 обособени места в обществените и гранични зони на двата терминала на софийското летище. Публичният търг за отдаване под наем на местата за машините беше спечелен от фирма „Вердико” ООД – водещ дистрибутор на продукти и услуги офис кафе сервиз. Всеки автомат струва между 7000 и 12 000 лева, каза собственикът на фирмата Станко Станоев. Договорът за наем е за 5 години, а от фирмата се надяват на третата година вложените от тях средства да се изплатят.
Кафето от автоматите струва от 1,50 до 2 лева. Всички десерти, предимно вафли, струват по 1 лев и това ги прави с около 50 на сто по-скъпи от тези в магазините извън летището.
По време на представянето министър Цветков заяви, че целта на разполагането на тези машини е пътниците на летище София да имат възможност да си закупят по-евтино кафе, безалкохолни напитки и закуски. По този начин ще са създаде необходимата конкуренция, която ще доведе до по-ниски цени в заведенията на територията на летище София, от което ще спечелят потребителите.

По време на днешното събитието на летище София министър Александър Цветков направи и инспекция на мерките за сигурност на летището. По време на проверката министърът заяви, че системите са на много високо ниво, което не налага въвеждането на допълнителни мерки за сигурност.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1128