EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Часът на Земята" спести електроенергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Часът на Земята" спести електроенергия

mail17:15 | 02.04.2019прегледи 531 коментарикоментари 0


Намаление на потреблението на електрическа енергия със 116 мегаватчаса в Югоизточна България отчете ЕVN България по време на международната инициатива „Часът на Земята”, която тази година се проведе между 20:30 и 21:30 ч. на 30 март, събота.
 Според данните на дружеството в посочения час потреблението е било 1267 мегаватчаса за цялата лицензионна територия, обслужвана от компанията. Това е със 116 мегаватчаса по-малко спрямо същия период ден по-рано – на 29 март, когато е било 1383 мегаватчаса. Посочената разлика от 116 мегаватчаса е сравнимa приблизително със средното потребление за 1 час на област Стара Загора.

Тази година в най-голямата природозащитна инициатива се включиха и над 70 български общини. Посланието за опазване на околната среда срещна огромен интерес в София, където „Часът на Земята“ продължи през целия ден. Под мотото „Свържи се с природата“ програмата започна още от сутринта. Фермерският пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ предложи на посетителите богато разнообразие от екологични храни на малки производители от цяла България, мобилни пунктове за рециклиране на текстил, стара техника и опасни отпадъци функционираха цял ден на площад „Батенберг“.
 „Часът на Земята е много повече от 60 минути на тъмно! Инициативата има за цел да вдъхнови всички да се замислим как можем да се грижим за природата, както тя го прави за нас всеки ден. Защото опазването ѝ е споделена отговорност на всички ни“, каза ръководителята на WWF България Веселина Кавръкова.
За любителите на суровата природна красота Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организира специално нощно изкачване на Черни връх. Освен приятно изживяване, нощният поход имаше и своята благородна кауза – да подчертае неразривната връзка между човека и природата и да привлече общественото внимание към нуждата горите, въздуха и чистата вода да бъдат възможно най-добре защитени.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg